[VIDEO] Woej zet vrijwilligers in het Zonnetje

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. In 2020 vieren we Burendag op 26 september.

Belonen van vrijwilligers
Woej vindt burendag een reden om vrijwilligers te belonen die tijdens de coronaperiode iets goeds hebben gedaan voor de buurt. Er zijn tal van voorbeelden te noemen. LVTV sprak vrijdag onder andere met Irene Stevens. Zij zette een initiatief op om kaarten te sturen naar eenzame ouderen. Deze actie resulteerde in veel kaarten vanuit Leidschendam-Voorburg. Naar aanleiding van dit initiatief werd ook Opa Wim verrast die 100 jaar oud werd met ruim 250 kaartjes.

Meer voorbeelden
Vrijwilligers zetten zich altijd in voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg, maar tijdens corona was dit op sommige momenten extra zwaar en vooral ook extra hard nodig omdat vooral oudere mensen de deur niet uit konden en het gevaar ontstond dat er een sociaal isolement ontstond. De vrijwilligers van Woej zijn via belronden in contact gebleven met bezoekers van Woej. Dat en meer initiatieven maakt dat de vrijwilligers van Woej van onmiskenbare waarde zijn voor Leidschendam-Voorburg.

Geef je buur op
Als je zelf een buurman of vrouw in het zonnetje wil zetten, kan dat tot 22 september via burendag@woej.nl.