VVD LV wil afvaldumpers harder aanpakken

Nog altijd dumpen inwoners van Leidschendam-Voorburg illegaal afval bij containers. Ook afgelopen week zag onze redactie nog een grote berg grofvuil staan naast de containers aan de Juliana van Stolberglaan in Leidschendam.

VVD is er klaar mee
De Leidschendam-Voorburgse afdeling van de VVD laat aan LVTV weten dat ook zij vinden dat er nog te vaak een puinhoop is rondom de ondergrondse containers in Leidschendam-Voorburg. ‘Inwoners zijn deze illegale afvaldump van grofvuil meer dan zat. De VVD wil de service aan inwoners verder verbeteren en tegelijk een actieve aanpak en lik op stuk beleid tegen afvaldumpers’, aldus fractievoorzitter Louise Kortman van de VVD.

Rotte appels bederven het straatbeeld
‘De klachten over volle of niet geleegde containers zijn aanzienlijk verminderd en er wordt steeds meer afval gescheiden, maar afvaldump blijft toch een hardnekkig probleem. De meeste mensen maken netjes gebruik van alle mogelijkheden die er geboden worden, maar een paar rotte appels bederven het straatbeeld voor de rest. Handhaving kan hier een effectievere rol in spelen. Wat ons betreft lik op stuk en meer boetes uitdelen aan hardleerse afvaldumpers.

Ook op vrijdag grof vuil ophalen
Sinds begin dit jaar is het afvalbeleid al flink verbeterd; kliko’s worden weer wekelijks geleegd en containers zijn omgestickerd. In de serviceflats met een VVE zijn de inpandige voorzieningen weer in gebruik genomen. Het voormalig terrein van het afvalbrengstation is nieuw leven ingeblazen. De VVD is blij met deze voortvarende acties en wil nu wijk voor wijk bekijken hoe het afvalsysteem verder nog verbeterd kan worden. Inwoners kunnen bijvoorbeeld hun grofvuil aanmelden om gratis op te laten halen. Ophalen kan alleen nog niet op vrijdagen. De VVD wil graag dat dit straks alle dagen van de week kan. ‘Wethouder van Eekelen heeft door haar inzet essentieel verbeteringen doorgevoerd op het gebied van lage kosten en een focus op het milieu, maar we zijn er nog niet. We moeten nu doorpakken’

Cleanteam
Enkele weken geleden reed LVTV mee met het Cleanteam van de gemeente om te kijken hoeveel afval er naast de bakken ligt. Het Clean Team rijdt letterlijk achter de afval aan om het straatbeeld netjes te houden. Dit kost wel 200.000 euro per jaar.