Onrustige nacht in Leidschendam-Voorburg. Auto in brand en groot politieonderzoek in wijk Essesteijn

Woensdagavond heeft er opnieuw een auto in brand gestaan in Leidschendam. Rond 22:30 kwam bij de brandweer een melding binnen van een brand aan het Fluitpolderplein. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de motorkap van een geparkeerde auto.

Wijk Essesteijn afgegrendeld door agenten in kogelwerende vesten
Woensdagavond hield de politie ook een grote zoekactie in en rond de wijk Essesteijn in Voorburg. Volgens niet bevestigde berichten was de politie rond de Tulpentuin op zoek naar drie personen en daarom was de wijk afgegrendeld door agenten in kogelwerende vesten.

Politiehelikopter boven de wijk
Ook vloog er een politiehelikopter enige tijd boven de wijk. Volgens een voorlichtster van de politie was er een onderzoek gaande naar een ‘verdachte situatie’, maar kon nog niet worden verteld wat er precies aan de hand was. Omstreeks tien voor half elf werden de afzettingen opgeheven.

Auto meegenomen door berger
Vanaf de nabijgelegen van Benthuysenlaan is een auto door een politieberger meegenomen.

Onrustig in Leidschendam
De laatste dagen is het onrustig in Leidschendam. Zo ging er in amper twee dagen tijd twee keer een voertuig in vlammen op op de Prins Frederiklaan. Bovendien woedde er een fikse buitenbrand bij een Jeu des Boulesvereniging op het Fluitpolderplein. Gisteren stond er op de Prinses Annalaan een geparkeerd voertuig in de brand.