[VIDEO] Veel onderwerpen besproken in de raadsvergadering

In de raadsvergadering van Leidschendam-Voorburg zijn dinsdag de nodige onderwerpen aan bod gekomen. Naast de hamerstukken is onder andere gesproken over de renovatie van de korfbalvelden. Verder waren de voorschotten voor ondernemers in de TOZO een onderwerp dat breed besproken werd. Ondernemers krijgen op dit moment geen voorschot.

Complimenten voor ambtenaren
Er werd ook uitgebreider gesproken over de impact van de coronacrisis. Er werden door zowel de raad als de burgemeester complimenten gegeven voor iedereen die binnen de gemeente heeft gewerkt aan het regelen van alle procedures rondom het coronavirus.

Gaan de Vlietdagen door?
Wethouder van Eekelen gaf op de vraag van Frank Rozenberg van GBLV aan in gesprek te zijn met de organisatie achter de Vlietdagen. Er wordt gekeken of er een aangepaste versie van de Vlietdagen kan komen waarbij 1,5 meter gewaarborgd kan worden.

Ooievaarspas en schoolspullenpas
In de vergadering werd ook het voorstel aangenomen om kinderen van gezinnen met schuldhulpverlening een Ooievaarspas met daardoor ook de mogelijkheid van de Schoolspullenpas beschikbaar te stellen.

Energietransitie doorgeschoven naar vervolg vergadering
Er was geen tijd meer om de energiestrategie te bespreken met daarin de keuze of er wel of geen windmolens moeten komen in de gemeente. Dit onderwerp is doorgeschoven naar het vervolg van de vergadering op woensdag 10 juni om 19:30. De meerderheid van de raad is volgens een peiling van LVTV tegen de komst van de molens.