Begroting gemeente voor komende vier jaar vastgesteld

De begroting van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor de jaren 2024 tot 2027 is bekend. Er komt onder andere veel geld vrij voor de sectoren wonen, energie, economie en klimaat.

Verkeer
Ook voor veel andere plannen is geld gereserveerd. De bereikbaarheid van de Westfield Mall staat bijvoorbeeld hoog op het lijstje. Evenals de verkeersveiligheid en het reizen met het openbaar vervoer.

Kinderen
Ook wil de gemeente extra geld uit trekken voor de kinderen in de gemeente. Zo zet de gemeente in op gelijke kansen en talentontwikkeling voor ieder kind. Ook wil het duurzame en gezonde schoolgebouwen gericht op de toekomst.

Veiligheid
De veiligheid in de gemeente is natuurlijk ook belangrijk. Zo moeten er meer wijkscans gemaakt worden en wil de gemeente meer boa’s inzetten.

Sport
Verder is er in de begroting onder andere ruimte gemaakt voor het vernieuwen van de sportvelden en accommodaties, het verbeteren van de afvalscheiding en recycling en het creëren van divers, betaalbaar en duurzaam woningaanbod.

Nog mooier en fijner
Wethouder van Financiën Philip van Veller had het volgende te zeggen op de eigen website van de gemeente: “Ik ben er trots op dat we dankzij deze stabiele begroting ook volgend jaar verder kunnen met alles wat we moeten en willen doen om Leidschendam-Voorburg nog mooier en fijner te maken (…) Daarnaast blijf ik samen met andere gemeenten bij het Rijk aandacht vragen voor de financiële situatie van gemeenten op de langere termijn, zodat we ook de komende jaren onze plannen kunnen blijven uitvoeren.”

Kijk voor de volledige plannen en de begroting op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg.